1.12.2023

Pris på regnskapsfører: Derfor bør du gå for regnskapsfører med fastpris

Den gjennomsnittlige prisen for regnskapsfører er cirka 800 kroner per time, og ønsker du i tillegg mer hjelp med regnskapet, kan det fort bli mange kroner ekstra. Ønsker du å spare penger på regnskapsføringen din? Da bør du vurdere å finne en regnskapsfører med fastpris, slik at du vet hva du kan forvente å betale.

Å gi deg som ønsker hjelp til regnskapet en enkel og forutsigbar arbeidshverdag var en av grunnene til at vi startet Randi i 2020. Derfor føltes det helt naturlig å etablere en tjeneste med fastpris.

- Få vet hva som kreves for å levere et godkjent regnskap, og få vet hva regnskapsføring koster. Det er mange som får seg et sjokk, forteller Jarl Holst, daglig leder i Randi Regnskap. 

Regnskapsfører med fastpris er kort fortalt en mer effektiv regnskapsføring til en rimeligere penge. Du betaler samme fastpris hver måned. Fastprisen er skreddersydd med tanke på hva din bedrift trenger hjelp med og inkluderer de tjenester som du selv velger. Dermed blir regnskapsføringen en forutsigbar kostnad for bedriften din.

Hvorfor blir timepris til regnskapsfører dyrere? 

En av de største kostnadsdriverne for regnskapsfører uten fastpris, er antall bilag som skal føres i løpet av året. Eksempelvis, kan et regnskap med hundre bilag i året koste deg alt fra 10 000 kroner til det ti-dobbelte. Dette kommer helt an på hvordan regnskapsføreren administrerer hverdagen sin.

Minstepris inkluderer årsoppgjør, aksjonærregisteroppgave, mva-rapportering, sjekk av skatteoppgjør, remittering/betaling av regninger fra regnskapssystem, systemkostnader til regnskapsystem, AI mottak, årsoppgjørprogram, hvitvaskingsrutiner, kvalitetsikring, oppstartskostander, avsluttningskostnader og dialog med regnskapefører om daglig regnskap.

Jarl trekker frem kasserapport som et annet eksempel. Denne tas ut en gang i måneden, og består av cirka 30 dagsoppgjør. Regnskapsføreren kan velge å føre dette som én føring per måned, eller føre 30 føringer, altså én hver eneste dag. 

- Hvis du har en regnskapsfører med timepris, vil vedkommende gjerne føre 30 ganger i måneden for å få flest mulig fakturerbare timer. En regnskapsfører med fastpris vil heller gjøre det som er mest effektivt, og føre kun én gang i måneden. Du kan altså spare tusenvis på å bruke en regnskapsfører med fastpris, forklarer han.

“Regnskapsføreren kan velge å føre kasseoppgjør som én føring eller som tretti føringer.”

Sjekk om dette er inkludert i fastprisen

Skattemelding og årsregnskap, aksjonærregisteroppgave, programvare, dialog med regnskapsfører og eventuelt lønnskjøring er noe som bør være inkludert i en fastpris, men hos mange typiske regnskapsbyråer er kun rapportering av MVA inkludert i den faste prisen.

– Mange regnskapsførere kan tilby deg en fast pris, men gjennom året kommer det likevel uventede ekstraregninger på grunn av skjulte kostnader eller fordi regnskapsføreren bruker lengre tid enn forventet. Dessverre er det ofte du som kunde som må betale for dette, forklarer Jarl.

“Mange regnskapsførere kan tilby deg en fast pris, men gjennom året kommer det likevel ekstra skjulte kostnader.”

Hos Randi kan du være trygg på at prisen for regnskapstjenestene våre forblir uendret gjennom året. Alle tjenester som du velger er inkludert i prisen, slik at du ikke trenger å bekymre deg for uforutsette kostnader - uansett om det oppstår overraskelser underveis eller ting tar lengre tid. På denne måten kan du enkelt planlegge og holde oversikt over regnskapskostnadene dine. 

Med Randi får du følgende tjenester inkludert i en komplett pakke fra 3000,-/mnd.

Et annet godt råd fra Jarl er å sjekke om spørsmål og hjelp er inkludert i fastprisen. Flere regnskapsførere tar nemlig ekstra betalt for å svare på spørsmålene dine.

– Hos oss er alle spørsmål om ditt daglige regnskap inkludert i prisen. Dersom du har spørsmål som ikke handler om regnskapet ditt, og som dermed går utenfor fastprisen, gir vi deg beskjed på forhånd. På den måten er du garantert at det aldri vil være skjulte kostnader på regningene du får av oss, understreker han.

Lurer du på hva din hvilken fastpris du kan få for din bedrift? Fyll ut skjemaet her for en uhøytidelig prat og få et pristilbud.

Hvordan kan Randi tilby deg fastpris uten tilleggskostnader?

For å kunne levere høy kvalitet på en effektiv måte har vi utarbeidet gode rutiner og prosesser som gjør det mulig for oss å jobbe tidseffektivt.

– For eksempel jobber vi utelukkende med regnskapssystemet 24SevenOffice. Siden vi kjenner systemet så godt er vi mer effektive enn andre regnskapsførere som gjerne kan litt av alt, og som må hoppe mellom mange ulike programmer, forteller han. 

Les mer om regnskapsprogrammet vi bruker her.

Randi har også automatisert bokføringsprosessen gjennom bruk av AI (kunstig intelligens). Kort fortalt betyr det at systemet vårt leser leverandører, varelinjer og konteksten på alle inngående fakturaer, og kan behandle dette automatisk for å gi deg et korrekt regnskap.

– Den automatiserte bokføringsprosessen gjør at vi sparer tid og kan kutte ned på manuell håndtering. Som kunde av Randi betaler du ikke for ineffektivitet. Du betaler for en samarbeidspartner som spiller deg god, avslutter han.  

Det er viktig for oss i Randi at du som kunde alltid har de rutinene som gjør regnskapsføringen mest mulig effektiv. Vi vil derfor både før og under kundeforholdet gi deg tips og råd til hva du kan gjøre for at du og vi som regnskapsfører bruker mindre tid på regnskapet. 

Hvorfor bør du gå for regnskapsfører med fastpris?

Randi Regnskap tilbyr regnskapsføring med fastpris, noe som gjør at du vet hva du må betale hver måned. Fastprisen er tilpasset din bedrifts behov og inkluderer tjenestene du selv velger. Dette gjør at regnskapsføringen blir en forutsigbar kostnad for bedriften. 

I motsetning til timepris, vil en regnskapsfører med fastpris gjøre det som er mest effektivt, i stedet for å føre så mange bilag som mulig for å tjene mest selv. 

Selv om det er mest lønnsomt å velge en regnskapsfører med fastpris, er det viktig å sjekke om skattemelding, årsregnskap, aksjonærregisteroppgave, programvare og eventuell lønnskjøring er inkludert i fastprisen. Hos Randi er alle disse tjenestene inkludert i fastprisen, og du vil ikke gå uventede ekstra regninger gjennom året.

Klikk her for å komme til kontaktskjemaet for å få en fastpris for bedriften din

Til en fast pris får du
Tjeneste
Spørsmål & Hjelp
MVA
Årsergnskap,
aksjonærregisteroppgave & skatt
Lønn - uansett antall ansatte
Bokføring - uansett antall bilag
Ingen oppstartsgebyr
Regnskapsystem
Randi
Typisk regnskapsbyrå
Randi gir deg én komplett pakke fra 3000,-/md 🎉
Pakken inkluderer
Bokføring
Randi bokfører alle dine bilag, uansett antall
Skatt & MVA
Randi er god til å rapportere riktig og innen tiden
Lønn
0, 5, 10 eller flere ansatte? Randi tar seg av lønn
Årsoppgjør
Randi liker å lage ditt årsoppgjør og årsregnskap
Spørsmål & Hjelp
Randi hjelper deg med spørsmål om ditt daglige regnskap
Regnskapssystem
Randi bruker 24SevenOffice sitt enkle og skybaserte regnskapssystem

Relevante artikler

January 5, 2022
Korona og ditt regnskap
January 1, 2022
Hva er årsregnskap og driftsregnskap?
September 9, 2022
Hvorfor er jeg pålagt å bruke et regnskapssystem for å sende inn skattemeldingen?